Alles over Diabetes Nieuwsitem

Infusieset ontwikkeling voor insulinepomp

BD introduceert FlowSmart™

Tijdens dit symposium is er stilgestaan bij een groot onderzoek van het JRDF in samenwerking met BD. Uiteindelijk heeft dit onderzoek geleid tot een nieuw model, de FlowSmart™. Deze is specifiek ontworpen om ten allen tijde een goede insuline toevoer te realiseren. Deze zal, in een copromotie met Medtronic, op de markt gebracht gaan worden.

Er werden tijdens dit symposium een aantal zeer kritisch vragen gesteld. Wat weten over infusiesets? Waarom werken ze niet zoals ze moeten werken? Hoe zit het met huidallergieën, huidinfecties, lipohypertrofie en de flow van insulines? Gemiddeld faalt 15-20% van de infusiesets.

Waarom blokkeert de insuline afgifte, maar geeft de insulinepomp  geen alarm aan? - de stille blokkade. Bijna 2/3 van de gebruikers ervaart dit probleem. En dat heeft waarschijnlijk meer met de insuline zelf te maken dan met de canule. Immers sensoren geven geen irritatie in een onderzoek naar 2-in-1 infusiesets. (deze zijn nodig bij een kunstmatige alvleesklier). En van Apidra weten we dat dit geen goede insuline voor insulinepompen is.

BD komt met een vrij simpele maar effectieve nieuwe infusieset FlowSmart:™

  • de kleinste op de markt
  • 28 G vs 25 G (hoe hoger het getal, hoe dunner)
  • draaibaar, waardoor deze eenvoudig te plaatsen is
  • een lueraansluiting en een paradigm aansluiting = geschikt voor vele merken insulinepompen
  • een opening in de zijkant van de canule waardoor er altijd insuline afgifte is, ook al wordt de hoofdopening geblokkeerd.

(Engelstalige video)

meer nieuwsitems over Diabetes...
Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/allesoverd/domains/allesoverdiabetes.com/application/modules/default/controllers/NieuwsController.php on line 17
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.