Alles over Diabetes Nieuwsitem

Google Life Sciences

Google en Novartis

De 1ste tekenen van samenwerken met de farmaceutische industrie was in april 2014. Toen werd bekend dat (toen nog) Google X, een glucoselens op de markt wil gaan uitbrengen. Dit in samenwerking met contactlens maker Alcon van Novartis.

De bedoeling is een smart glucoselens te maken om :

  1. glucosewaarden in oogvocht te meten en te lezen met een tablet of smartphone
  2. mensen met slecht zicht door diabetes beter te laten zien

Google zal zich met name richten op de low energy chip en de miniatuur van de electronica. Daarnaast natuurlijk het verzamelen en interpreten van data om de kwaliteit van leven te verbeteren bij vele miljoenen mensen.

Google en Dexcom

Krap een maand geleden kondigde Google een samenwerking aan met continu glucosesensor fabrikant Dexcom. Om juist gebruikers van dit soort CGM systemen tegemoet te komen in prijs en de sensoren kleiner te maken.

De doelstelling is om een 'pleister'-achtige sensor te maken die in de 'cloud' de glucosedata bewaard en deelt. Google Life Sciences gaat zich vooral richten op de miniatuur versie met dito  miniatuur electronica. Ze bouwen immers ook hun eigen smartphones.

Het eerste product wordt na 1 a 2 jaar op de markt verwacht.

Google en Sanofi

Om de cirkel in diabetes blauw/rond (logo van diabetes wereld wijd) te maken, is eind augustus een samenwerking aangekondigt met Sanofi. De rede hiervan is, om meer ervaring op te doen met insuline dosering.

Het uiteindelijke doel om een systeem te bouwen dat automatisch de beste dosis insuline kan voorstellen op basis van de gemeten bloedsuikerspiegel.

 

Al met al, al 3 spectaculaire samenwerkingen waarbij er misschien nog meer volgen om de diabetes markt flink op te schudden. 1 ding is wel duidelijk. Google Life Sciences concentreert zich eerst op de diabetes markt.

meer nieuwsitems over Diabetes...
Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/allesoverd/domains/allesoverdiabetes.com/application/modules/default/controllers/NieuwsController.php on line 17
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.