Alles over Diabetes Nieuwsitem

ADA 2015 hoogtepunten

Medtronic Minimed Connect

minimed-connect-medtronic

Medtronic had dit jaar een aantal mooie aankondigen waar wij wel warm van worden, maar zeer twijfelen of deze op de Nederlandse markt komen.

Allereerst Minimed Connect. Een nieuwe manier om glucose -en basaal/boluswaarden van zowel de insulinepomp Minimed ® 530G en de glucosesensor Enlite ® eenvoudig te zien en te delen. Om hier gebruik van te maken, heb je een kleine 'uploader' nodig. Deze ziet er een beetje uit als een moderne autosleutel. Deze zendt de glucose/insulinewaarden via bluetooth door naar je smartphone. Deze data kan daarna ook nog eens via een smartphone app de 'cloud' (Medtronic Carelink online) ingestuurd worden om het daar te kunnen delen met anderen.

 

Medtronic - Samsung -Glooko

samsung watch medtronic

Naast het mooie nieuws dat ze hadden met hun nieuwe insulinepomp Minimed 640G (die al op de Nederlandse markt is) werd er ook een samenwerking met Samsung en Glooko aangekondigt. De eerste partij gaat samen met Medtronic werken aan apps om zo de insulinepomp waarden en continue glucosewaarden eenvoudiger te laten zien op smartphones of zelf smartwatches.

Glooko is voor de Nederlandse markt nog onbekend, maar maakt met veel andere fabrikanten het mogelijk om online bloedglucosewaarden en/of insulinepomp waarden te uploaden en in te kunnen zien. Hierdoor wordt het eenvoudiger gemaakt om deze gegevens te delen.

Omnipod ® - Insulet - Yposmed

omnipod-pdm-insulet-ypsomed

Er was ook nieuws rondom het bedrijf Insulet. De maker van de succesvolle insulinepomp Omnipod. Zij gaan met een nieuwe PDM voor Omnipod komen. En zo te zien is dat een behoorlijke vooruitgang. Het is in ieder geval platter en ziet er uit als een smartphone (waar kennen we dit van?)

Hier een aantal kenmerken van de nieuwe PDM

  • kleurenscherm met touchscreen
  • thuisscherm met 3 hoofdelementen
  • snel inzicht in actieve insuline
  • geïntegreerde database met informatie over koolhydraten
  • 0% basale stand
  • werkt met 'low-energy' bluetooth. Hiermee zou het mogelijk zijn om te koppelen met Dexcom Share™
  • lithium batterij waardoor deze na opladen met micro-usb 4-5 dagen meegaat.
  • werkt met freestyle lite strips ipv de huidige freestyle strips (de interne bloedglucosemeter is dus veranderd)

Wij zien deze graag komen op de Nederlandse markt door de firma Ypsomed (distributeur). Wij houden u op de hoogte.

Dexcom- Share™ - Android

dexcom-share-app-samsung-iphone

Dexcom had al een behoorlijke buzz ivm het eerder gecommuniceerde Share™ systeem. Deze was eerst nog goedgekeurd voor iOS systemen, maar gaat nu ook voor Android komen.

Daarnaast heben ze aangeven een samenwerking aan te gaan met Bigfoot Biomedical om hun continue glucosemonitoring te verweven met een kunstmatige alvleesklier. Met als hopelijk resultaat een 'closed loop' systeem.

Zeer interessant nieuws. Eerst maar eens zien wanneer we Share™ mogen gaan verwachten.

Afrezza® - Sanofi Diabetes

afrezza-insuline-sanofi-diabetes

Last but not least. Afrezza®. Een insuline die inhaleerbaar is en gemaakt wordt door Sanofi Diabetes. Huh? Dit hebben we toch al eens eerder gehoord? Dat klopt, de firma Pfizer had ook een inhaleerbare insuline op de markt gebracht genaamd Exubera®. Dat is helaas geflopt.

Nieuwe ronden nieuwe kansen voor Afrezza®. Dit is een snelwerkend insuline en vervangt de langwerkende insuline zeker niet. Die moet er altijd nog naast. Als men rookt of net minder dan 6 maanden gestopt is met roken, gaat dit alternatief helaas niet op.

Wij zijn erg benieuwd of dit de Nederlandse markt gaat halen. We houden u op de hoogte.

 

De informatie op Alles over Diabetes.com is puur en alleen informatief bedoeld. Op geen enkele wijze willen wij invloed uitoefenen op eventuele behandeling. Overleg altijd met uw behandelaar!

meer nieuwsitems over Diabetes...
Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/allesoverd/domains/allesoverdiabetes.com/application/modules/default/controllers/NieuwsController.php on line 17
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.