Cellnovo mobile diabetes management insulinepomp

Cellnovo mobile diabetes management insulinepomp

cellnovo-mobile-diabetes-management-systeem-insulinepomp

(Bron: Cellnovo)

Zeer recentelijk heeft Cellnovo zijn intrede gedaan op Nederlandse bodem. Via distributeur VitalAire zal deze op de markt leverbaar zijn.

Is en heeft het een toevoeging op de huidige insulinepompen? Wij denken zeker van wel!

Handset

handset-cellnovo

(Bron: Cellnovo)

De handset is zo gemaakt dat deze makkelijk te bedienen is middels touchscreen. Het menu is zo ingedeeld dat het vanzelf wijst.

De hanset communiceert met de patch pomp. (Jawel, Omnipod ® krijgt de nodige concurrentie) Deze is tevens uitgerust met een interne bloedglucosemeter. Gezien het laatste nieuws zal dat een strip van Accu-Chek® gaan worden. Wat ook weer opmerkelijk is, gezien Accu-Chek® juist zelf insulinepompen in het assortiment heeft.

Daarnaast kan men uiteraard veel informatie in de handset invoeren zoals insulines, voeding, lichaamsbeweging, etc. Het mooie komt nog....middels een webportal kan men mobiel alle data delen met familie en behandelaren.

Patchpomp

patch-pomp-cellnovo

(Bron: Cellnovo)

De patchpomp kan overal op het lichaam geplaatst worden. Tevens kan deze pomp informatie verzamelen over jou lichaamsbeweging. Er zit namelijk een activiteitenmeter/stappenteller ingebouwd.

De gehele set is altijd uitgerust met 2 patchpompen. Deze zijn klein (150 EH insuline), licht, onopvallend, waterproof (getest op 1 meter diepte 60 min lang) en oplaadbaar (3 dagen accuduur). Het infusieslangtje kan kort of lang gedragen worden zodat er meer keuze voor comfort is.

Online webportal

online-webportaal-cellnovo

(Bron: Cellnovo)

Cellnovo heeft het systeem zo gemaakt dat het overal en altijd gegevens kan uitwisselen met een webportal (middels een simkaart met wereldwijde dekking op kosten van Cellnovo). Via een pc met internet verbinding of via een smartdevice (telefoon of tablet) zijn alle gegevens 'real time' in te kijken op het webportal. Dus ook voor behandelaren en familie en/of vrienden.

Iedereen die Cellnovo gebruikt, krijgt een persoonlijke inlogcode voor het veilige diabetesmanagementportal. Als men is ingelogd, kan men de verzamelde gegevens automatisch bekijken in grafieken en schema’s. Dit kan inzicht geven in wat er goed gaat en waar er nog aanpassingen nodig zijn. Bekijk bijv. precies hoe en wanneer er insuline is toegediend.

Uw behandelaar ziet dezelfde analyses en overzichten, zodat ze nog een beter advies kunnen geven en verdere begeleiding.

Toepassingen in de handset

toepassingen-cellnovo

(Bron: Cellnovo)

De makers van cellnovo zijn continu bezig met het door ontwikkelingen van toepassingen in de handset. Deze is al enigzins makkelijk en eenvoudig te bedienen door middel van touchscreen

  • Bloedglucose:

De bloedglucose toepassing neemt veel werk van u over. Hij slaat een volledig en nauwkeurig verslag op, zodat u trends en gebeurtenissen later kunt terugkijken.

Bovendien ziet u alleen de informatie die u nodig heeft, wanneer u die nodig heeft. Als uw bloedglucose bijvoorbeeld te hoog is, zal dee toepassing direct een insulinetoepassing openen met een aanbevolen dosisaanpassing. U kunt ook veel meer opslaan dan alleen maar een bloedglucosemeting. U kunt bijhouden of de meting voor of na de maaltijd is uitgevoerd en zelfs kan er bij elke test een notitie toegevoegd worden.

  • Insuline:

Naast het verkrijgen van de juiste hoeveelheid insuline krijgt, op exact het juiste moment, heeft de insuline toepassing nog een andere belangrijke functie. Deze is zo ontworpen dat uw de pomp zelf kunt instellen en met het allergrootste gemak, snel en zorgeloos een reeks persoonlijke insulineprofielen kunt aanmaken.

Op het grote scherm van de handset kunnen scherpe, duidelijke illustraties van uw insulineprofielen worden weergegeven. De keuze van hoe u een insulinebolus wilt toedienen, wordt een klusje van een paar seconden, aangezien er een groot aantal opties op het scherm getoond kunnen worden, waarna u deze eenvoudig kunt weergeven en aanpassen.

Verder heeft de toepassing een boluswizard in zich dat automatisch de aanbevolen insulinedosis berekent op basis van uw basaal profiel, uw koolhydraatinname en uw bloedsuiker.

  • Voeding:

De toepassing voeding op de Cellnovo-handset is naadloos geïntegreerd met de insuline toepassing, die automatisch de aanbevolen dosisaanpassingen berekent op basis van zowel uw koolhydraatinname als uw bloedsuiker. Bovendien kunt u een volledig persoonlijke lijst met etenswaren programmeren om de bolusactie nog eenvoudiger te maken.

  • Lichaamsbeweging:

In tegenstelling tot andere pompen, bevat de Cellnovo-pomp een activiteitenmonitor die de intensiteit en tijdsduur van uw dagelijkse activiteit voortdurend bijhoudt. Als u niet bijhoudt hoe actief u bent geweest, heeft u slechts de helft van de informatie die invloed heeft op uw bloedglucose en toekomstige insuline acties. Met deze toepassing krijgt u toegang tot alle aanwezige informatie die de activiteitenmonitor opslaat. De toepassing analyseert al de activiteiten, waarna met één enkel getal wordt aangegeven hoe actief u bent geweest.

  • Logboek:

De logboektoepassing in de handset is de plek waar al deze informatie wordt verzameld en waar een overzicht wordt getoond van elke dag en alle gegevens die door de verschillende toepassingen zijn verzameld. Controleer in één oogopslag uw laatste meting, uw huidige insulineprofiel, wanneer u de pomp voor het laatst heeft gestart en de score van uw dagelijkse activiteit, allemaal op één enkel scherm.

 

De informatie op deze website is puur en alleen informatief bedoeld. Op geen enkele wijze willen wij invloed uitoefenen op eventuele behandeling. Overleg altijd met uw behandelaar!

Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.