Alles over Diabetes Nieuwsitem

Vergoeding diabetesmateriaal 2015

Vergoeding diabetesmateriaal CZ 2015

De vergoeding van bloedglucosemeters en teststrips voor CZ, OHRA en Delta LLoyd lagen afgelopen jaar al onder vuur. Via deze link kunt u zien wat er eventueel veranderd is voor 2015.

De brochure waarin de gecontracteerde leveranciers en bijbehorende bloedglucosemeters en dito teststrips is inmiddels aangepast. Zie hier het overzicht.

Vergoeding diabetesmateriaal VGZ 2015

VGZ heeft recentelijk voor 2015 een overzicht gemaakt van partijen die diabetesmaterialen, bloedglucosemeters en teststrips mogen leveren. Te weten:

  1. De diabeteswinkel (Lensvelt)
  2. Mediq Direct Diabetes
  3. Alcura apotheek (voorheen Kring en/of Boots apotheken)
  4. Brocacef Zorglogistiek
  5. Bosman Medische Hulpmiddelen
  6. Boeren Medical (is er gewoon weer bij)

Mocht u dus nu een bloedglucosemeter hebben die niet in het overzicht voorkomt bij uw huidige leverancier dan kunt u van leverancier overstappen of een andere bloedglucosemeter /bloedsuikermeter nemen. Zorg wel dat u overleg heeft met uw behandelaar.

Vergoeding diabetesmateriaal Achmea

Achmea heeft in tegenstelling tot VGZ 1 leverancier benoemd tot hoofdleverancier van diabetesmaterialen, bloedglucosemeters en teststrips voor 2015 en dat is: Mediq Direct Diabetes. Met deze partij heeft men afspraken gemaakt om de kosten te verlagen in 2015.

U heeft dus kans dat Mediq Direct Diabetes uw diabetesmateriaal en/of bloedglucosemeter en dito teststrips gaat leveren en wellicht ook bepaald welke bloedglucosemeter u mag gebruiken. Dit zal waarschijnlijk niet het model bloedglucosemeter zijn wat u reeds in bezit heeft. Als u hierover een klacht heeft kunt u dit bij de DVN melden

Achmea stelt wel specifiek 2 eisen aan een bloedglucosemeter wat de DVN ook onderstreept. Zelfs voor de andere zorgverzekeraars.

 

De informatie op Alles over Diabetes.com is puur en alleen informatief bedoeld. Op geen enkele wijze willen wij invloed uitoefenen op eventuele behandeling. Overleg altijd met uw behandelaar!

meer nieuwsitems over Diabetes...
Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/allesoverd/domains/allesoverdiabetes.com/application/modules/default/controllers/NieuwsController.php on line 17
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.