Alles over Diabetes Nieuwsitem

Insulinepomp ontwikkelingen

Medtronic

Minimed 640G

Medtronic laat een mooie verwachting zien van wat er komen gaat en nu al gelanceerd is.

Om te beginnen de Minimed 640G. Op het eerste oog totaal anders dan de vorige Minimed 530G Veo Paradigm. Een snelle blik leert ons dat er op deze insulinepomp een kleurenscherm zit, wat zich automatisch aanpast aan het licht, de combinatie met een nieuwe verbeterde Enlite® sensor mogelijk is en de Contour USB Next LINK 2.4 gebruikt kan worden voor de bloedglucosewaarden. Deze zou op afstand een bolus actie kunnen geven, maar uiteraard ook dienst kunnen doen om de Enlite® sensor te kalibreren. Tevens zal deze insulinepomp met een ander soort infusie set gaan werken. De Minimed 640G is uitgerust met SmartGuard® technologie. Hiermee kan de insulinepomp mbv de Enlite® sensor de insulinepomp vanzelf stop zetten bij een mogelijke hypo om daarna weer insuline af te geven als de bloedsuikerspiegel zich weer herstelt. Uiteraard kan de lage drempel voor elk individu worden ingesteld. Tevens heeft deze insulinepomp een waterdicht behuizing.

De opvolger van deze insulinepomp is ook enigzins bekend. Dit zal de Minimed 670G worden. Dit is een hybride model voor de kunstmatige alvleesklier. wij zijn tevens ook benieuwd naar de Minimed Flex, een mogelijke patch insulinepomp.

Roche

Accu Chek Insight

Roche heeft inmiddels de Accu Chek Insight insulinepomp gelanceerd. De insulinpomp zelf is waterdicht en heeft een aparte touchscreen afstandbediening om de pomp te besturen (smartphone type) en heeft een TFT kleurenscherm. Tevens komt deze insulinepomp ook met een ander soort infusieset die in 1 klik gezet kan worden. Ook kunnen er voorgevulde ampullen (1.6 ml) in.

Cellnovo

cellnovo

Cellovo zal een compleet nieuwe speler gaan worden op de Nederlandse markt. Dan zal het wel iets extra's moeten bieden t.o.v. de heftige concurrentie. En dat doet het!

Cellnovo bestaat uit een soort smartphone = handset, 2 patchpompen en een persoonlijke website om data te delen met uw behandelaar. Wereldwijde dekking dmv een simkaart op kosten van cellnovo om de data naar de website te kunnen sturen.

De insulinepomp patch is klein en waterdicht. De patch kan 150 insuline EH bevatten en is bij te vullen met een spuit. Deze patch heeft geen batterij maar is juist oplaadbaar, vandaar 2 stuks, en zal na 3 dagen vervangen moeten worden.

De handset van de Cellnovo is tevens uw bloedglucosemeter en boluscalculator en kan middels touchscreen bediend worden.

Meer informatie vind u hier.

 

 

De informatie op deze website is puur en alleen informatief bedoeld. Op geen enkele wijze willen wij invloed uitoefenen op eventuele behandeling. Overleg altijd met uw behandelaar!

meer nieuwsitems over Diabetes...
Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/allesoverd/domains/allesoverdiabetes.com/application/modules/default/controllers/NieuwsController.php on line 17
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.