Alles over Diabetes Nieuwsitem

iLet bionische alvleesklier

Hoe werkt de iLet?

ilet-dexcom-g4

iLet werkt met een Dexcom G4 sensor/zender. Deze pikt de signalen op met behulp van BLE (Bluetooth Low Energy) en daardoor behoeft er geen enkel CGM systeem te zijn die signalen door stuurt.

Zeker in de ontwikkeling van dit systeem waren er eerst een laptop met algoritmes (voorspelende waarden) nodig, maar dat is nu verleden tijd. Het zit namelijk in dit systeem ingebouwd, ongeveer ter grootte van Iphone 5. Omdat er door de jaren heen veel is onderzocht, met name over algortimes, is iLet klaar om een gepersonaliseerd diabetes management systeem te zijn dat automatisch leert om de hoeveelheden insuline of glucagon aan het lichaam af te geven. Je bent daardoor vrij om je op andere dingen van het leven te focussen ipv je diabetes.

Insuline en Glucagon

insuline-glucagon-ilet

De iLet heeft 2 pompsystemen. 1 die gemaakt is voor insuline en 1 voor glucagon. Deze worden automatisch om de 5 minuten aangestuurd door de algortmes van insuline en glucagon

Op een 4,3 inch touhscreen kun je alle informatie eenvoudig opzoeken door het gemakkelijke menu.

Een zeer boeiende ontwikkeling die wij op de voet blijven volgen. Wij kijken alvast uit naar de dag dat deze komen gaat!

meer nieuwsitems over Diabetes...
Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/allesoverd/domains/allesoverdiabetes.com/application/modules/default/controllers/NieuwsController.php on line 17
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.