Alles over Diabetes Nieuwsitem

Toekomstige ontwikkelingen glucosesensoren Medtronic

Glucosesensor Medtronic en de toekomst

medtronic glucosesensor enlite 3 minimed duo

Zoals we in de foto kunnen zien en lezen is Medtronic nog heel wat van plan met hun glucosesensor technologie. In Nederland zijn we met name in de tweede stap beland. Enhanced Enlite ®, al zullen we dat 'Enhanced' niet snel horen, maar het verschil zit hem in de volgende dingen:

  • 80% kleiner dan de vorige Enlite ® glucosesensor
  • Betere hechting van de pleister om huidirritatie te voorkomen
  • Aansluiting tussen sensor en zender is verbeterd

We kunnen dus nog een Enlite ® 3 verwachten die nog beter is qua nauwkeurigheid en comfortabler is. En een combinatie van een sensor en een infusieset in 1 -de Minimed ® Duo ™. Hierbij zou de nadruk gaan liggen op eenvoud van inschieten/aanbrengen van deze combinatie.

Guardian™ Connect mobile CGM komt in 2017

Guardian-Connect-app-medtronic

Medtronic heeft onlangs voor zijn nieuwe Guardian™ Connect mobile continu glucosemonitoring (CGM) -systeem (voor mensen met intensieve insuline therapie met de insulinepen). Guardian™ Connect is het eerste smartphone CGM-systeem van Medtronic dat een CE-markering heeft gekregen en toont nogmaals de intentie van het bedrijf om oplossingen te bieden voor mensen met diabetes.

Het systeem zal in het fiscale jaar 2017 worden gelanceerd. Te beginnen met bepaalde landen in Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika.

Met Guardian™ Connect, zullen de mensen met insuline therapie met de insulinepen in staat zijn om hun huidige glucoseniveau op elk gewenst moment op hun smartphone te controleren. Mensen kunnen ook worden gewaarschuwd voor hoge en lage glucosewaarden op hun smartphone, hiermee hen te helpen met het voorkomen van hypo's of juist hypers aan te pakken. Tevens kan Guardian™ Connect zo ingesteld worden zodat famile/vrienden SMS alerts krijgen bij lage en/of hoge glucosewaarden. Het systeem beschikt ook over de mogelijkheid om de gegevens dagelijks automatisch te uploaden naar het CareLink™ therapie management software.

Guardian™ Connect-systeem bestaat uit een kleine draagbare zender met sensor dat glucosewaarden elke vijf minuten (288 keer per dag) stuurt naar een smartphone app. Mensen met een intensieve insuline therapie met de insulinepen kunnen dit systeem gebruiken om real-time meer inzicht te krijgen (via hun smartphone) in hun glucosewaarden, de trends te begrijpen en het helpen bij het verbeteren van diabetes zelfmanagement. Er kunnen ook meldingen gegeven worden als glucose niveaus boven of onder de vooraf ingestelde niveaus komen om zodoende te helpen en potentiele gevaarlijke risico's te vermijden. Al deze informatie kan worden gedeeld met familie/vrienden via SMS-berichten en via de toegang tot de real-time CGM tracing vanaf elke apparaat met internet connectie.

Guardian™ Connect smartphone app zal in eerste instantie leverbaar met iOS-apparaten. Medtronic is momenteel bezig met de ontwikkeling van een Android-versie van de Guardian™ Connect app voor een lancering op een later tijdstip.

 

Uiteraard houden we u op de hoogte zodra er nieuws is.

 

De informatie op Alles over Diabetes.com is puur en alleen informatief bedoeld. Op geen enkele wijze willen wij invloed uitoefenen op eventuele behandeling. Overleg altijd met uw behandelaar!

meer nieuwsitems over Diabetes...
Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/allesoverd/domains/allesoverdiabetes.com/application/modules/default/controllers/NieuwsController.php on line 17
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.