Alles over Diabetes Nieuwsitem

Blog diabetesmagazijn.nl

Vervolg - Bloedglucosemeters met bluetooth en koppeling met app

De drijvende kracht achter de koppeling met apps is Bluetooth. Deze techniek maakt het mogelijk de bloedglucosemeter te verbinden met de smartphone. Er ontstaat een draadloos mini-netwerk waarbij de bloedglucosemeter data kan exporteren naar de smartphone. Een bloedglucosemeter met bluetooth functionaliteit werkt exact hetzelfde als een ‘reguliere’ meter. Ook werkt de meter vaak met dezelfde teststrips als de niet-bluetooth variant. Teststrips worden gewoon ingevoerd in de bloedglucosemeter en het resultaat kan enkele seconden later worden afgelezen. Daarna kan data worden geëxporteerd. Als u bluetooth aanzet op zowel de glucosemeter als op de smartphone ontstaat er een netwerkje. Resultaten kunnen dan door de smartphone worden ontvangen. Met de juiste app kunnen metingen grafisch over een periode worden weergegeven. Monitoren wordt zo veel makkelijke en delen van deze data trouwens ook. Behandelen kan dan opeens op afstand. Een mooi voorbeeld van ehealth.

Een mooi overzicht van alle bloedglucosemeters met Bluetooth is hier te vinden.

 

Welke apps heb je dan nodig voor je smartphone?

Vrijwel alle Fabrikanten kennen apps. Die apps zijn geschikt voor meters van die fabrikant. En de fabrikant is bereikbaar voor vragen. Hier vindt u een overzicht naar alle apps:

  • Abbott heeft een FreeStyle Libre Link. Deze app kan gebruikt worden met de FreeStyle Libre en de daarbij horende Reader.  
  • Ascensia heeft de Contour Diabetes app. De app is geschikt voor de Contour Next One meter. 
  • Diatesse heeft Diatesse XPER diabetesmanagement. Diatesse kent een app maar ook software voor op de PC (windows).
  • Roche heeft de Accu-Chek mySugr app.  “Het slimme diabetesmaatje”, aldus Roche. De app is geschikt voor o.a. de Instant meter.
  • CareSens (of i-Sense) heeft de Smartlog app. Deze kan gebruikt voor met de CareSens Dual maar ook met de CareSens Premier.

Dan zijn er ook nog generieke apps, dus niet van een bepaalde fabrikant. Die kunnen met meer glucosemeter communiceren. Maar let op, u weet bij ‘third party’ apps nooit wat er met uw data gebeurt. Die data kan dus bij partijen terecht komen waarvan u vooraf niet op de hoogte was. Wij raden aan, zeker met gegevens over uw gezondheid, op te passen met het delen van data.

Dit nieuwsitem is mede tot stand gekomen met behulp van diabetesmagazijn.nl

De informatie op Alles over Diabetes.com is puur en alleen informatief bedoeld. Op geen enkele wijze willen wij invloed uitoefenen op eventuele behandeling. Overleg altijd met uw behandelaar!

meer nieuwsitems over Diabetes...
Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/allesoverd/domains/allesoverdiabetes.com/application/modules/default/controllers/NieuwsController.php on line 17
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.