Nieuwsitems overzicht

 • Bloedglucosemeters met bluetooth en koppeling met app

  diabetesmagazijn

  Bloedglucosemeters worden steeds slimmer. Fabrikanten zetten in op koppelingen met de smartphone waardoor nieuwe mogelijkheden van monitoren en behandelen ontstaan. Het meten gebeurt nog steeds met de bloedglucosemeter, de rest kan steeds vaker via online toepassingen beheerd worden. Zo kunnen resultaten gedeeld worden met behandelaars of familieleden en wordt er gemonitord met apps die bloedglucosewaarden grafisch over tijd weergeven. Iedere fabrikant heeft inmiddels wel een app.

 • EASD 2018 hoogtepunten

  easd-2018

  Het EASD (European Association for the Study of Diabetes) vond begin oktober plaats in Berlijn. Het is een jaarlijks terugkerend groots congres waarbij wereldwijd, specialisten komen luisteren/kijken naar de laatste wetenschappelijke onderzoeken, netwerken en nieuwe ontwikkelingen. Wij hebben een aantal interessante items geselecteerd. Met name de huidige insulinepomp fabrikanten krijgen interessante concurrentie. 

 • Freestyle Libre vergoeding status

  freestyle-libre

  Er is de voorgaande jaren veel gesproken over een eventuele vergoeding voor Freestyle Libre.  ZilverenKruis stak zijn nek uit met een onderzoek door Isala -Zwolle, CZ heeft een klein onderzoek gedaan met 50 mensen en bij VGZ hebben er 100 kinderen recht op vergoeding als zij collectief bij de DVN zijn verzekerd.

  Op 30 april 2018 om 17:00 uur is er grote stap gezet in de geschiedenis wat betreft het glucose meten /controleren van de bloedsuiker.

  Freestyle Libre wordt in de loop van 2018 in basisverzekering vergoed voor de volgende 4 groepen;

  • Kinderen (vanaf 4 -18 jaar) met diabetes type 1
  • Volwassenen met slecht ingestelde diabetes type 1 (ondanks standaard controle een HbA1c 64 mmol/mol of hoger of HbA1c 8% en hoger)
  • Zwangeren met diabetes type 1 en 2
  • Vrouwen met diabetes type 1 en 2 die een zwangerschapswens hebben.
 • Insujet™, naaldloos insuline toedienen

  insujet-insulinepen

  Insujet™ is een pen waarbij de insuline naaldloos toegediend kan worden. Middels een veersysteem wordt de insuline met een fijne straal door de huid gedrukt. Deze fijne straal is dunner dan een insulinenaald en daarmee wordt dit wordt vrijwel pijnloos ervaren.

 • Bloedglucosemeter vergoeding 2017

  bloedglucosemeter-2017

  De vergoeding van bloedglucosemeters had in 2015 heel wat voeten in aarde. Nu hebben we een nieuw overzicht gemaakt voor 2017. We hebben wederom getracht een simpel overzicht te maken per bloedglucosemeter fabrikant en bij welke leverancier deze te bestellen zijn.

 • Opkomende innovaties op het gebied van glucose meten

  Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van glucose meten volgen elkaar in hard tempo op. We zijn op onderzoek gegaan en hebben getracht een overzicht te maken van de meest haalbare innovaties die op de markt kunnen verschijnen.

 • Bloedglucosemeter 2016 vergoeding wie, wat, waar?

  bloedglucosemeter

  De vergoeding van bloedglucosemeters had in 2015 heel wat voeten in aarde. Nu hebben we een nieuw overzicht gemaakt voor 2016. We hebben getracht een simpel overzicht te maken per bloedglucosemeter fabrikant en bij welke leverancier deze te bestellen zijn.

 • TNO doet onderzoek naar gepersonaliseerd diabetes zorgsysteem

  tno-power2dm

  TNO heeft voor het project Power2DM vanuit het Europees programma Horizon een bedrag gekregen om een onderzoek te starten naar een gepersonaliseerd diabetes zorgsysteem.

 • Diagrip® maakt insuline injecteren met insulinepen eenvoudiger

  diagrip-voor-insulinepen

  Diagrip® maakt insuline injecteren met een insulinepen voor iedereen weer mogelijk. Dankzij een ergonomisch design is het relatief simpel geworden om de insulinepen eevoudiger te bedienen voor mensen die moeite hebben met injecteren.

 • Infusieset FlowSmart™ van BD zorgt voor verbetering

  flowsmart-bd

  In september 2015 (op de EASD te Stockholm) is er een nieuw ontwikkeling gepresenteerd op het gebied van infusiesets. Er is zelfs een geheel symposium aan gewijd. Eigenlijk is dat ook niet meer dan terecht. Juist een infusieset kan vele problemen, op de plaats van het inbrengen, veroorzaken. Zelfs waarbij de insulinepomp geen blokkade alarm af geeft.

 • Insulinepomp ontwikkelingen

  insulinepomp ontwikkeling medtronic

  De ontwikkelingen binnen de insulinepomp markt gaat gelukkig goed door. De verwachting is dat er meerdere nieuwe insulinepompen op de Nederlandse markt gaan verschijnen.

  We zetten per fabrikant de eventuele modellen uiteen.

  Hier kunt u de huidige modellen vinden.

   

   

 • Google Life Sciences

  Google, wie kent het niet. Sterker nog wie gebruikt het niet? Recentelijk heeft Google zijn Life Sciences tak zelfstandig gemaakt onder de Alphabet company en niet meer onder de vlag van Google X. In een sneltrein vaart horen/lezen we de vele samenwerkingen die tot stand zijn gekomen. Het is ons wel duidelijk. Google wil de hele diabetes markt flink gaan opschudden. Hoe? Lees verder.

 • iLet 1ste bionische alvleesklier

  iLet

  De iLet is een bionische pancreas. Met andere woorden een kunstmatige alvleesklier. Deze eerste bionische alvleesklier komt in 2018 op de markt.

 • ADA 2015 hoogtepunten

  ADA 2015

  ADA (American Diabetes Association) is een jaarlijks terugkerende symposium en bestond dit jaar 75 jaar. Tijdens dit evenement worden meestal een aantal nieuwe technologische verwachtingen gepresenteerd aan wereldwijde specialisten op diabetes. Ook dit jaar zitten er weer een aantal interessante kanshebbers tussen die mogelijk op de Nederlandse markt komen. Wij hebben het idee dat er voor Europa, bij sommige fabrikanten, toch andere dingen op stapel staan.

 • Glucosesensor Medtronic en de toekomst

  Zoals we in de foto kunnen zien en lezen is Medtronic nog heel wat van plan met hun glucosesensor technologie.

 • Kunstmatige alvleesklier zeer dichtbij

  kunstmatige-alvleesklier-inreda

  Kunstmatige alvleesklier ofwel in het kort AP. Artificial Pancreas. Dat laatste klinkt zeer ver weg en bijna science fiction. Echter dat is zeker niet het geval. In 2017 kan dit al realiteit zijn!
   

 • Injecteren, maar dan niet in je huid

  iport

  Injecteren van insulines is meestal wel even een werkje. Met een beetje pech zit je verkeerd en is er sprake van een lipo. Wat als dit makkelijker kan?

   

 • Bloedglucosemeter 2015 vergoeding wie, wat, waar? (UPDATED AUGUSTUS)

  De vergoeding van bloedglucosemeters in 2015 heeft heel wat voeten in aarde. We hebben getracht een simpel overzicht te maken per bloedglucosemeter fabrikant en bij welke leverancier deze te bestellen zijn.
   

 • Vergoeding diabetesmateriaal 2015

  Naast alle ontwikkelingen over de algemene zorgverzekeringen wordt er in 2015 ook specifiek gekeken naar de vergoeding van diabetesmateriaal met name de bloedglucosemeters en teststrips. Deze bloedglucosemeters en teststrips zijn flink onder de loep genomen voor 2015 door de 3 grote zorgverzekeraars: Achmea, VGZ en CZ.

  Er bestaat zelfs kans dat u een andere bloedglucosemeter heeft aangeboden gekregen door een leverancier terwijl dat niet eens echt nodig is. Er wordt op dit moment veel gekeken naar marge en prijs dan kwaliteit en innovatie. Gelukkig maakt de DVN zich hier hard voor. Als u een klacht heeft, schroom niet en meldt deze dan via het meldpunt.

Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.