Eversense™ van Senseonics™

Eversense™ CGM sensor van Senseonics™

eversense-senseonics

De CGM sensor Eversense™ van Senseonics™ wordt door Roche Diabetes Care op de nederlandse markt gebracht. Het is een sensor die onderhuids wordt ingebracht en die 90 dagen blijft zitten. Op de huid, waar de onderhuidse sensor zit, gaat een zender (oplaadbare transmitter) die het signaal door stuurt via een bluetooth signaal naar een app in de smartphone. De app kan alarmeren, maar staat deze uit dan kan men op de vibratie rekenen van de zender op de arm.

Helemaal niet meer prikken is er niet bij. Er zal nog een aantal keer gekalibreerd/geijkt moeten worden met een bloedglucosemeter om de sensor een betrouwbare uitslag te laten geven. Tevens is het systeem niet waterdicht wat het dus wel wat lastig maakt met douchen, zwemmen etc. Elke keer moet men de pleister vervangen om de zender weer op de huid te plakken.

Om de sensor in de huid aan te brengen moet er wel een klein sneetje gemaakt worden aan de achterkant van de bovenarm. Na 90 dagen is het dan ook zaak deze er weer uit te halen. Overigens wordt er nu onderzocht of deze sensor niet eens langer onderhuis zou kunnen blijven zitten. Er zijn nu onderzoeken gaande of 180 dagen haalbaar is.

Kosten: schatting is dat dit hetzelfde gaat kosten als de huidige glucosesensoren

Zie voor nog meer uitgebreide informatie de speciale Eversense pagina op de Accu-Chek website van Roche Diabetes Care.

 

Bron: http://www.senseonics.com en Accu-Chek

Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.